25-års medarbejder jubilæum
Medarbejdere på Korinth Rørfabrik holder længe. 1. september 2024 har Kasper Madsen været ansat på Korinth Rørfabrik i 25 år.
50-års medarbejder jubilæum
August 2023 markerer Korinth Rørfabrik A/S, at Jacob Bjerg Jensen har 50-års jubilæum. Jacob modtog Dronningens Belønningsmedalje i forbindelse med sit 50-års julilæum.
4. generation bliver direktør på Korinth Rørfabrik
Christina Vognsgaard, der er datter af Otto Rasmussen, overtager direktionsposten på Korinth Rørfabrik. Udover direktørstillingen er der også skiftet ud på posten som daglig leder. René Birch står for den laglige ledelse af produktionen.
Rør, slotskupler og solur
De næste 30 år frem til 2002 driver Otto Rasmussen Korinth Rørfabrik med stor succes. 1980’erne bød bl.a. på samarbejder med reparationer af kupler, tagrender og tage på flere lokale slotte og herregårde. Piet Heins “Solur” på Egeskov Slot er ligeledes lavet på Korinth Rørfabrik i slutningen af 1980’erne.
Otto Rasmussen træder ind i ledelsen
I 1972 begynder Georg Rasmussen at trappe ned og sønnen Otto Rasmussen træder ind i direktionen og overtager den daglige ledelse.
“K-rør”, “Jethætter”, “klapkasser” og cykloner
Det er især “K-rør”, “Jethætter”, “klapkasser” og cykloner, der bliver produceret på Korinth Rørfabrik i 60’erne og 70’erne.
3. generation træder ind i virksomheden
Efter endt uddannelse som skovfoged kommer Georg Rasmussens søn, Otto, i lære som blikkenslager på Korinth Rørfabrik.
Korn- og foderstofkompagnier
Kunderne består af f.eks. Viking Havregrynsmølle og Københavns Møllemaskiner. Det er især korn- og foderstofkompagnier i Danmark og Sverige, som rørfabrikken i Korinth leverer udsugning til.
Korinth Rørfabrik får sit navn
I 1949 får virksomheden kontakt til det schweiziske firma, Bühler, der bl.a. producerede møllerimaskiner. Her skal man levere komplette rørsystemer. I den forbindelse starter nicheproduktionen med rør. Det giver anledning til at skifte navn til Korinth Rørfabrik. På fotoet står Georg Rasmussen i midten.
Sønnen Georg Rasmussen overtager forretningen
Sønnen Georg Rasmussen overtager forretningen, da Otto Christian Rasmussen går bort i 1942.
Det hvide hus på Reventlowsvej
Det hvide hus på Reventlowsvej udgør stadig administrationsbygning og kontor for rørfabrikken. I 1920’erne bliver der lavet værelser på 1. sal. I 1930’erne bliver stråtaget skiftet til rødt tegl. I 1940 bygges der til. Bagved det hvide hus ligger fabrikslokalerne.
Det hvide hus på Reventlowsvej
Kælderlokalet blev snart erstattet af et hus længere oppe ad vejen. I døråbningen ses Otto Christian Sophus Rasmussen sammen med børnene Georg og Edith.
Regning på udført arbejde, 1909
Regning på udført arbejde den 20. juli 1909.
En blikkenslager flytter til Korinth
I 1909 slog den sønderjysk fødte blikkenslager Otto Christian Sophus Rasmussen sig ned i den lille stationsby Korinth på Sydfyn. Fra et beskedent kælderlokale på Reventlowsvej åbnede han blikkenslagerforretning.